Volg ons via
 
 
 

Zoek het wild met de Wild Finder App 

Nationaal Park De Hoge Veluwe komt met Wild Finder App | Meer kans op zien van wild in het Park

Voor bezoekers van het Park is het binnenkort mogelijk om te zien waar edelherten, wilde zwijnen en moeflons zich ophouden. Met de speciale Wild Finder App wordt de actuele verblijfplaats van het wild op het scherm van je smartphone zichtbaar en worden de kansen op het zien van wild gemaximaliseerd.

Het zien van wild staat al jaren in de top vijf wensenlijst van bezoekers aan de Veluwe. Het Nationale Park biedt hiervoor al lange tijd de mogelijkheid bij de verschillende wildobservatieplaatsen, maar tijdens een wandel- of fietstocht missen de minder ervaren wildspeurders toch vaak het wild dat net ergens in de bosjes of struiken verscholen staat. Daarom hebben IT-specialisten nu een speciale Wild Finder App ontwikkeld.

Om de wildtellingen in het Park succesvol te maken, wordt al vele jaren lokvoer op de telplaatsen uitgestrooid. Bij dit lokvoeren is de laatste twee jaar gebruik gemaakt van radioactieve brokjes, waardoor de dieren licht radioactief geraakt zijn. Deze lichte radioactiviteit, die uit onderzoek in Tsjernobyl niet schadelijk is gebleken voor het wild, maakt het technisch mogelijk om de dieren te traceren met de app als een soort geigerteller.

De ontwikkeling van deze slimme app heeft twee jaar in beslag genomen en is in 2016 uitvoerig getest. De reikwijdte van de app is volgens de ontwikkelaars verbazingwekkend goed, want de aanwezigheid van wild wordt binnen een straal van 75 meter aangetoond. Om de Wild Finder App nog verder te verbeteren, gaan het onderzoek en de ontwikkelingen door. Naar verwachting is het binnenkort ook mogelijk om op je scherm te zien welke wildsoort er bij je in de buurt staat.

Vanwege de zeer goede resultaten in de afgelopen testfase, is besloten om het publiek niet langer te laten wachten. De Wild Finder App is vanaf het aanstaande weekend via de website van Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor zowel Apple- als Androidtoestellen gratis te downloaden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 692
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hoge veluwe, parkeren park hoge veluwe, entree park hoge veluwe