Volg ons via
 
 
 

Groene kaart mee op autovakantie buitenland

In het buitenland is de groene kaart het bewijs dat de auto verzekerd is

Behoor jij ook tot de grote groep vakantiegangers die de komende zomer, met de auto richting het zuiden afreist? Dan is het raadzaam om vooraf goed na te gaan wat je allemaal bij je moet hebben. Naast alle kleding en proviand is het belangrijk om ook de groene kaart niet te vergeten.

Mocht zich onverhoopt iets voordoen dan kun je hiermee aantonen dat de auto verzekerd is. Ook staan op de groene kaart van alle landen nuttige adressen en telefoonnummers waarmee je contact kunt opnemen mocht zich een ongeluk voordoen. Ook in geval van pech of diefstal kun je dan snel handelen.

Kopie van de groene kaart

Niet in alle landen is het bij je hebben van de groene kaart verplicht. Soms is ook een kopie ervan voldoende. Ga je echter richting Oost Europa dan is het wel verplicht om de officiële groene kaart te kunnen tonen. Om ongemakken te voorkomen tijdens je vakantie is het altijd beter om de officiële groene kaart te kunnen tonen. Vooraf een kopie maken van alle belangrijke documenten zoals paspoort, rijbewijs en ziektekostenverzekering is altijd verstandig. Stop deze bij je medereiziger in de tas. Zo heb je altijd nog de juiste gegevens bij de hand. 

Let wel op dat alle documenten nog voldoende lang geldig zijn. Kijk ook op de groene kaart hoelang deze nog geldig is en vraag anders bijtijds een nieuw exemplaar aan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 912
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
groene kaart verplicht, autovakantie tips, autovakantie rondreis