Volg ons via
 
 
 

Autodief heeft het te gemakkelijk

Dief heeft het gemakkelijk | Veel waardevolle spullen blijven onbeheerd in auto liggen

Het wordt autodieven te gemakkelijk gemaakt om waardevolle spullen uit de auto te ontvreemden. Dat is de uitkomst van een onderzoek gedaan door DEKRA, de organisatie die al meer dan 90 jaar werkt aan veiligheid.

Van de meer dan 1.500 ondervraagde automobilisten geeft een kwart aan dat ze vaak geld, sleutels of waardevolle spullen in de auto achterlaten. Bijna 40 procent heeft ook de papieren en documenten in de auto liggen zo dat dieven gemakkelijk kunnen achterhalen waar de eigenaar woont.

Wie even gaat tanken of een boodschapje gaat doen laat geregeld het autoraam open staan. Zo wordt het voor dieven wel heel gemakkelijk om in te breken. De jonge automobilisten maken zich nog het minst zorgen om al deze zaken. Bijna de helft van hen laat regelmatig alle papieren met adresgegevens en andere waardevolle zaken achter in de auto. Het raam open laten staan komt in deze doelgroep ook vaker voor.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 914
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto inbraak melden, auto inbraak wat te doen, inbraak auto verzekering, auto