Volg ons via
 
 
 

Uitvaartverzorging

Na een overlijden komt de familie vaak voor lastige vragen te staan

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op de nabestaanden af. Allereerst moet natuurlijk de begrafenis of de crematie geregeld worden. Niet iedereen heeft immers een begrafenisverzekering afgesloten. Ook is vaak onduidelijk of de overledene nog speciale wensen had voor zijn of haar uitvaart, vooral als het overlijden onverwacht heeft plaatsgevonden. De familie komt derhalve voor lastige vragen te staan. Onder tijddruk wordt daarom vaak naar het telefoonboek gegrepen en belt men de uitvaartverzorger die bovenaan het lijstje staat. 

Online de begrafenis regelen

In de huidige digitale tijd zijn wij gewend om veel zaken online te regelen. Inmiddels weten wij uit ervaring dat onlinedienstverlening kwaliteit absoluut niet in de weg staat. De begrafeniswereld is van oudsher zeer traditioneel ingesteld. Na een overlijden komt de begrafenisondernemer doorgaans langs om afspraken te maken over de opbaring, circulaires, of er begraven of gecremeerd moet worden, het aantal volgauto's en de mogelijkheid tot condoleren na afloop. Sinds kort is het ook mogelijk een uitvaart online te regelen, uiteraard zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het hele proces. Uitvaartcompact is een van de ondernemingen in deze relatief nieuwe markt.

Toch ook kijken naar de kosten

Achteraf blijkt een begrafenis of crematie vaak toch aanzienlijk duurder te zijn dan oorspronkelijk voorzien. Natuurlijk heeft de begrafenisondernemer een offerte gepresenteerd. De voorbereidingen voor de uitvaart zijn dan meestal al in volle gang en op een dergelijk triest moment zal slechts een enkeling kostenbewust zijn. 

Niet iedereen is echter financieel even draagkrachtig. Toch hoeft een relatief goedkope begrafenis of crematie zeker niet onrespectvol te zijn. Tegenwoordig is het mogelijk om vooraf een totaalprijs voor de gehele uitvaart af te spreken, op die manier komt u achteraf niet voor onverwachte kosten te staan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1906
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kosten begrafenis, online begrafenis regelen, uitvaart online, begraafplaatsen online