Volg ons via
 
 
 

Een goed matras is belangrijk 

Een bed aanschaffen is zo gebeurd, maar over een matras moet goed nagedacht worden

We brengen ruim een derde van ons leven slapend door. Een goed matras is dan ook onmisbaar. Want niet alleen zorgt het juiste matras voor een goede nachtrust, ook kan het nekklachten, rugklachten, hoofdpijn en andere gezondheidsklachten voorkomen. Ruim de helft van alle mensen heeft overdag last van vermoeidheid of staat niet uitgerust op. Succes in het dagelijkse leven hangt samen met een gezonde en goede nachtrust. Een bed aanschaffen is zo gebeurd, maar over een matras moet goed nagedacht worden. Zo zijn er verschillende soorten matrassen met elk hun eigen eigenschappen. Een matras is aan vervanging toe wanneer deze ouder dan 8 jaar is, kuilen en vieze plekken vertoont en al lang niet meer zo lekker ligt als vroeger.

Voldoende ondersteuning

Het is belangrijk om een matras uit te kiezen dan voldoende ondersteuning biedt. Een matras met binnenvering biedt deze ondersteuning. Daarnaast zorgt dit matras ook nog eens voor voldoende ventilatie. Belangrijk, want we verliezen op een nacht gemiddeld een halve tot 1 liter vocht. Niet voor niks wordt het binnenveringsmatras wereldwijd in bijna alle hotels gebruikt. Een matras met pocketvering heeft zelfs aparte lichaamszones, die zich afzonderlijk aanpassen aan het lichaamsdeel. In alle slaaphoudingen biedt dit matras precies de juiste ondersteuning. Hiermee worden klachten als hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, schouderpijn en vele andere klachten verminderd of voorkomen. 

Matras aan huis 

Het binnenveringsmatras is zo populair dat het op grote schaal geproduceerd wordt. Hierdoor kunnen de inkoopkosten vaak laag gehouden worden. Dit voordeel kan aan de klant doorberekend worden. Wie uitgerust wakker wil worden kiest voor een binnenverings-of pocketveringsmatras. Daarnaast is er nog een keus in het gebruikte materiaal. Koudschuim heeft een hoge veerkracht, ventileert goed en is geschikt voor zwaardere mensen. Traagschuim past zich aan de lichaamsvorm aan wanneer het warm wordt en voelt zachter aan dan koudschuim. Comfortschuim heeft een goede ventilatie. Een matras van minimaal 15 centimeter dik is aan te raden. Vaak moet je lichaam wennen aan een nieuw matras. Dit kan wel 30 dagen duren. Matras aan huis biedt een proefperiode van 2 maanden aan. Zo weet je zeker of het nieuwe matras ook bij jou past.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1820
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
goedkoop matras kopen, matras kopen tips, matras uitproberen, matras kopen waarop letten