Volg ons via
 
 
 

Plastic tasje niet langer gratis

Winkelen? Neem een tas mee van huis want plastic tasjes zijn niet langer gratis.

Ben je van plan boodschappen te gaan doen dan is het handig om zelf alvast een tas mee te nemen van huis. Sinds 1 januari wordt door de winkelier een klein bedrag in rekening gebracht voor het verstrekken van een plastic tasje. Dit kan varieren van 5 tot 25 cent. De winkelier bepaalt zelf wat hij voor een tasje mag vragen. Door de invoering van het verbod op gratis plastic tassen volgt ons land de Europese richtlijn die het gebruik van plastic tassen moet tegengaan. Door het verbod zal er minder zwerfvuil zijn en worden er geen grondstoffen verspild. Tevens komt een groot deel van het plastic afval in zee terecht.

Wanneer wel een gratis plastic tasje?

In enkele gevallen wordt een uitzondering gemaakt als het gaat om het gratis verstrekken van een plastic tasje. Ga je naar de markt of de groenteman dan mag de verkoper de gekochte producten wel verpakken in een gratis tasje. Ook broodwaren, rauwe vis, vlees en gevogelte mogen in een gratis tasje worden meegegeven. Hierbij geldt dat de etenswaren beschermd dienen te worden tegen vuil. Eveneens blijven de gesealde doorzichtige tassen die je in de taxfree hebt gekocht ook gratis.

De nieuwe regeling zal voorlopig voor de consument en winkelier wel wennen zijn. Want we zijn het zo gewend om gekochte artikelen in een tasje mee te krijgen. Om misverstanden in de winkel te voorkomen is het dan ook raadzaam om een tasje bij je te hebben.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1776
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
plastic tasjes, plastic tasje milieu, betalen voor plastic tasje, gratis plastic tasje