Volg ons via
 
 
 

Meer 50-plussers vinden werk

In tien maanden tijd vinden meer dan 57.000 werkloze 50-plussers een nieuwe baan

Uit de Barometer 50-plus van het UWV blijkt dat in tien maanden tijd meer dan 57.000 werkloze 50-plussers een nieuwe baan hebben gevonden. De uitkeringsinstantie laat weten dat dit 6 procent meer is dan in 2014 en dat het een stijging is van maar liefst 40 procent ten opzichte van 2013.

Met name in de zorgsector vinden veel 50-plussers een nieuwe baan. De laatste jaren verloren veel mensen hun baan in de zorgsector maar de komende jaren zal de vraag naar werknemers behoorlijk groeien.

WW-uitkering


Nog altijd schommelt het aantal 50-plussers die een ww-uitkering ontvangen rond de 200.000. Dat is bijna de helft van alle ww-uitkeringen die door het UWV worden verstrekt. Toch stijgt de vraag naar medewerkers in de zorg. Middelbaar en hoger opgeleiden maken een steeds grotere kans om op de arbeidsmarkt aan de slag te kunnen. Er is vooral vraag naar verpleegkundigen, verzorgend personeel, doktersassistenten en therapeuten.

Bron: NOS

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1973
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
werkloze 50 plussers aannemen, werkloosheid 50 plussers, ww uitkering, uwv