Volg ons via
 
 
 

Populariteit van de Cubaanse sigaar

Nederland is een echt sigarenland en de omzet van de Cubaanse sigaar in ons land steeg het afgelopen jaar met maar liefst 10 procent.

Eerder schreven we al over de verschillen tussen de Nederlandse en Cubaanse sigaar. Nu zullen we er wat dieper op ingaan hoe het komt dat de Cubaanse sigaar onverminderd populair is. Het marktaandeel is vorig jaar met bijna 15 procent gestegen in de Benelux-landen; erg opmerkelijk in een sterk dalende sigarenmarkt. De totale omzet in deze markt daalde namelijk met 1,5 procent tot 17,1 miljoen euro. Exporteur Habanos maakte dit bekend tijdens de officiële opening van het 17e Festival del Habano in Havana, Cuba.

Habanos is de wereldwijde marktleider van exclusieve longfillersigaren. De onderneming haalde vorig jaar een totale omzet van wel 439 miljoen dollar, net als overigens in 2013. Habanos exporteert jaarlijks meer dan 100 miljoen Habanos-sigaren, waaronder bekende merken als Montecristo, Romeo y Julieta, Patagas etc.

De Cubaanse sigaar in Nederland

Nederland is een echt sigarenland en de omzet van de Cubaanse sigaar in ons land steeg het afgelopen jaar met maar liefst 10 procent. Dat succes is vooral te danken aan de longfillersigaren: die maken 70 procent van de sigarenverkoop uit, en er werden er zes procent meer van verkocht dan in 2013. Luis Sánches-Harguindey van Habanos zei hierover het volgende: ''Ondanks een moeilijk klimaat is onze omzet stabiel gebleven. Wereldwijd hebben we ervoor gezorgd dat ons marktaandeel boven de 70 procent is gebleven (exclusief de VS). Dat is een ongekend succes. We zullen ons ook blijven richten op opkomende markten, waar omzetgroei prominent is en waar de Habano-cultuur echt tot leven komt''

Beleving van de sigaar

Vaak worden sigaren geassocieerd met oudere mannen. De sigaar wint echter ook onder de jongere bevolking en onder studenten steeds meer aan populariteit. Speciale gelegenheden worden in besloten kring met een paar luxe sigaren gevierd. Velen vergelijken het gezamenlijk roken van een sigaar met het drinken van een lekkere whisky of een goed glas wijn. Een sigaar is een statussymbool en wordt totaal anders ervaren dan het roken van een sigaret. Dit komt vooral omdat we sigaren roken om er écht van te genieten.

Heb je door dit artikel ook trek gekregen in een Cubaanse sigaar? Neem dan eens een kijkje op deze website. Buiten Cubaanse sigaren vind je hier ook allerlei andere lekkere sigaren, waaronder de Dominicaanse.

Beeldrechten: Flickr 3/2011 Cuban souvenir 
Marc Samsom CC BY 2.0
Bepaalde rechten voorbehouden


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Door: Redactie
Hits: 1561
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
sigaar soorten, cubaanse sigaar, cubaanse sigaar merken, cubaanse sigaar kopen
Gerelateerde artikelen