Volg ons via
 
 
 

Granny’s finest: Breien tegen eenzaamheid

Eenzaam thuis zitten omdat je de pensioenleeftijd hebt bereikt? Dat is niks voor de dames van Granny’s finest.

Eenzaam thuis zitten omdat je de pensioenleeftijd hebt bereikt? Dat is niks voor de dames van Granny’s finest. Zij zijn een goed voorbeeld van het nieuwe oud worden, een trend waar de media de laatste tijd bol van staan. Oud worden is niet langer saai, lelijk en eenzaam: Oud worden op deze manier doe je samen, breiend en is nog leuk ook.

Granny’s finest is een initiatief van Jip Pulles en Niek van Hengel. Ze wilden ervoor zorgen dat oudere dames die graag breien hun spullen ook ergens kwijt kunnen. In meerdere Nederlandse steden richtten ze daarom breiclubjes op, waar oudere dames (en ook een enkele heer) elke week bij elkaar komen om samen te breien. Ze krijgen er ontwerpen en materiaal en kunnen de breisels waar ze aan zijn begonnen thuis in hun eigen tempo afmaken. Als een kledingstuk af is krijgt het een naamkaartje met een persoonlijke boodschap van de maakster en wordt het via tien verschillende vestigingen, waaronder een eigen winkel in Rotterdam, verkocht.

Samen met ontwerpers

Kopers voor hun producten hebben de granny’s genoeg. Ze breien dan ook geen klassieke geitenwollensokken en typische truien-van-oma, maar accessoires en babykleding die door ontwerpers zijn bedacht. Er zijn heerlijk warme sjaals, mutsen, collen en wanten, vaak grof gebreid en in meerdere kleuren. Rosanne van der Meer ontwierp bovendien klassiek ogende truitjes en rokjes van biologische Alpacawol voor de kleinsten. Zo wordt oud zijn weer helemaal hip! Andere kledingstukken zoals T-shirts en broeken verkoopt granny’s finest niet. Voor deze items kun je bijvoorbeeld terecht bij MonaMode.nl

Mooi en comfortabel, en bovendien verkoopt het verhaal achter het product ook goed. Winst maakt het bedrijf op dit moment nog niet: de salarissen van Pulles en Hengel worden mede door de Stichting Doen gefinancierd. "Om helemaal op eigen benen te kunnen staan, hebben we zo’n 25 tot 30 clubs nodig”, zegt Pulles op Nu.nl

Niet teveel alleen

De granny’s maken mooie dingen waar je blij van wordt. Met henzelf gaat het door het deelnemen aan de breiclubjes ook een stuk beter: Ze hebben meer sociale contacten, en weer wat te doen. In ruil voor de mooie kledingstukken die de oma’s maken, krijgen ze leuke uitjes aangeboden, en met kerst een diner en een kerstpakket. De kopers van hun producten wordt ook gevraagd om via een website een bedankje aan de maakster te sturen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3399
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
breien, breiclub, breipatronen, mona mode, breien leren, breien voor beginners