Volg ons via
 
 
 

Kledingtips voor de 50-plusser

Kledingtips voor de 50-plusser met een maatje meer

Wanneer je naar je directe omgeving kijkt, valt het je wellicht op dat veel mensen een paar kilo’s kwijt willen. Dat is niet gek: 80% van de Nederlanders wil namelijk het liefst een paar kilo kwijt. Toch kunnen we ons voorstellen dat je als 50-plusser geen zin of behoefte meer hebt om af te vallen. Door je op de juiste manier te kleden, kun je er zonder afvallen voor zorgen dat je slanker oogt. In dit artikel geven we je graag een aantal tips.

Hoe kan ik mijn kleding aanpassen aan mijn lichaam?

Als 50-plusser is het geen goed idee om dezelfde kleding te dragen als twintig jaar geleden. Dat geldt ook wanneer je in die tussenperiode niets bent aangekomen. Als 50-plusser heb je nou eenmaal niet meer het lichaam van een twintigjarige en vallen sommige kledingstukken om die reden af. Hoewel je proporties misschien wat veranderd zijn, zijn er ook op deze leeftijd nog goede oplossingen om er toch stijlvol en jeugdig uit te zien.

Draag geen kleding die te strak zit. Het is belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jezelf en de juiste maat te kopen. Naast te strakke kleding, kun je te wijde kleding ook beter vermijden. Probeer dus geen slank silhouet te creëren door losse, fladderende kleding te kopen. Door kleding te kopen met verticale strepen, zorg je ervoor dat je langer oogt, waardoor je automatisch ook slanker voor de dag komt.

Welke kleur kan ik het beste dragen?

Zwart kleedt af en is om die reden een erg geliefde kleur onder 50-plussers met een maatje meer. Ook andere donkere kleuren als donkerblauw en donkergroen zorgen voor een slank makend effect. Wanneer je graag zwart draagt, doe je er goed aan deze kleur te combineren met een wat zachtere kleur. De doorbloeding van je huid is minder goed naarmate je ouder wordt, vandaar dat je ogen minder helder zijn. Om die reden moeten de kleuren wat zachter zijn dan wanneer je een jongere leeftijd hebt. 

Ook al word je een dagje ouder, dan betekent dat niet dat je je eigen kledingstijl meteen over boord moet gooien. Het is belangrijk enkel kleding te dragen waar jij je prettig in voelt!

Bron: webshop Peter Hahn


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Door: Redactie
Hits: 4728
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kledingtips buikje, kledingtips figuur, afvallen, kledingtips mannen, kledingtips vrouwen