Volg ons via
 
 
 

Tuinmeubeltrends van 2019

De tuin wordt absoluut nog aantrekkelijker als ook de tuinmeubelen bij de stijl van de tuin aansluiten.

Eerst nog even winter maar dan is het ook al zo weer lente! Dan begint het bij veel mensen te kriebelen en wordt het tijd om heerlijk aan de gang te gaan in de tuin. Uiteraard gaan we dan aan de slag met plantjes en bloemen, maar de tuin wordt daarnaast absoluut nog aantrekkelijker als ook de tuinmeubelen bij de stijl van de tuin aansluiten. Een aantal tips om inspiratie op te doen:

De trends van 2019

Het is altijd leuk om weer nieuwe kussens uit te zoeken voor op jouw tuinstoelen en banken. Een nieuw kleurtje of stofje maakt de tuinmeubelen vaak weer als nieuw. Op deze manier geef je de tuin ook echt een persoonlijk tintje. Wanneer je nieuwe kussens nodig hebt, kan het praktisch zijn om te kiezen voor all weather tuinkussens. Deze kussens kunnen gemakkelijk buiten blijven, zelfs als het regent. Want ze zijn goed bestand tegen alle weersomstandigheden. 

Kleur en materialen

De laatste jaren zagen we veel grijstinten terugkomen, maar in 2019 valt het accent vaker op de wat fellere kleuren. Uiteraard blijven de rustige kleuren ook in beeld, maar dan meer in whitewash of greywash. Daarnaast blijven de pastelkleuren ook nog steeds onverminderd populair. Misschien wil jij de tuin het liefst zo vrolijk mogelijk, kies dan fluor - en signaalkleuren! Als het gaat om het materiaal van de tuinmeubelen, zien we dat steeds meer mensen kiezen voor de wat zachtere materialen. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van breisels van stoffen. Vaak zijn dit dan stoffen die weerbestendig zijn. 

Kunststof

Wat we dit jaar ook veel zien, is kunststof tuinmeubelen. Dit is goed te begrijpen omdat kunststof een goede kwaliteit biedt en dat voor een gunstige prijs. Deze kunststof tuinmeubelen zijn uiteraard totaal niet vergelijkbaar met de plastic uitziende meubeltjes van weleer. Nee, ook de kunststof tuinmeubelen gaan helemaal mee in de trend van stijl en design. Ideaal bij deze tuinmeubelen is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn, licht van gewicht zijn en uitermate weerbestendig.

Loungesets

Ook bij loungesets is multifunctioneel gemak belangrijk. Dit zien we terugkomen in de halfhoge loungesets die prima geschikt zijn om aan te eten, maar waarop het ook heerlijk relaxen is. Deze sets blijven trouwens ontzettend populair. 

Teakhout

Ook meubels van teakhout blijven terugkomen dit jaar. Erg mooi is bijvoorbeeld ook een tuinset van teakhout in de kleur whitewash. Weer eens wat anders dan gewoon bruin. Een voordeel van deze meubelen is dat ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Dit komt omdat het hout natuurlijke oliën en vetten bevat. Het is mooi om wat te spelen met kleuren. Neem pasteltinten of ga juist voor de wat fellere kleuren en geef je tuin een echt persoonlijke touch. Misschien houd je van modern, of ben je eerder iemand die kiest voor klassiek, teak combineert in beide gevallen prima. 

Bronnen:
1. Maatkussens.nl
2. Loungecreator.nl
3. Loungekussens.eu


Afbeeldingen
  • tuintrends.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3558
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinmeubelen outlet, goedkope tuinmeubelen, tuinkussens loungeset, tuinkussens op maat