Volg ons via
 
 
 

Mobiel betalen, hoe werkt dat?

Binnenkort is het allemaal mogelijk, betalen met je mobiele telefoon.

Binnenkort is het allemaal mogelijk, betalen met je mobiele telefoon.  In dit artikel lees je alles wat je moet weten over mobiel betalen of draadloos betalen.

Binnenkort is het mogelijk

‘Dat is dan 9 euro en 20 cent alstublieft’ zegt het kassameisje. Je wilt je portemonnee pakken maar komt erachter dat je die vergeten bent. Erg vervelend, maar binnenkort niet meer.  Je betaalt dan gewoon met je smartphone, het mobiel betalen is erg in opkomst. In Nederland zijn op dit moment twee manieren om draadloos te kunnen betalen; de Multicard en de bankpas. Mobiele provider Simyo wil jullie hier graag alles over vertellen.

De NFC-bankpas

Op dit moment kunnen klanten van ABN AMRO en ING hier al gebruik van maken. De NFC bankpas is een pas waarmee betaald kan worden zonder een pincode in te voeren. Op de afbeelding hiernaast zie je hier een voorbeeld van. Je kan de pinpas (een aantal seconden) tegen de zijkant van het apparaat houden en het bedrag wordt van je bankrekening afgeschreven. Deze manier van betalen kan tot een bedrag van 25 euro. Wil je een bedrag wat hoger is dan 25 euro dan moet de pincode worden ingevoerd.

Multicard

Een multicard heeft niks met een bank te maken. Via de app MyOrder van multicard kun je je bankrekening koppelen aan je digitale portemonnee. Door een sticker op de achterkant van je telefoon kun je betalen, je bepaalt zelf via de app hoeveel geld je in je digitale portemonnee stopt. 

Betalen met je mobiel

Met mobiel betalen koppel je een bankrekening aan je smartphone. Het lijkt op een OV-chipkaart, met als grootste verschil dat je er niet eerst een saldo op moet zetten. Een NFC-chip is namelijk gekoppeld aan je bankrekening. Op dit moment zijn er verschillende manieren om mobiel te betalen bijvoorbeeld Rabo Wallet en Apple pay, lees op www.simyo.nl meer over deze manieren.

Beveiliging en diefstal

Zodra je met je mobiel kan betalen is het dat de beveiliging van je smartphone op orde is. Je kan zelf instellen over je voor bedragen onder de 25 euro een pincode moet invoeren, voor bedragen boven de 25 euro is dat altijd de bedoeling. Je kan een transactie beveiligen via pincode of vingerafdruk.

Naast de beveiliging van je smartphone is het ook belangrijk te weten wat je moet doen als je smartphone gestolen wordt. Ontkoppel direct voor de zekerheid je MyOrder-app. Wordt je NFC-pinpas gestolen, blokkeer dan direct je bankrekening.


Afbeeldingen
  • mobiel.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2842
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mobiel betalen nederland, mobiel betalen met ideal, mobiel betaalsysteem