Volg ons via
 
 
 

Airfryer | Gezond en gemakkelijk

Hij is al jaren in de handel, maar hij lijkt nu pas populair te worden: de airfryer.

De airfryer: frituren zonder vet

Hij is al jaren in de handel, maar hij lijkt nu pas populair te worden: de airfryer. Een soort van kleine heteluchtoven. Een grillelement verwarmt de lucht die door de 'frituurpan' circuleert. Het resultaat: lekker gebruinde vetvrije frietjes. 


Handzaam en handig

Het principe van de heteluchtoven is natuurlijk reeds lang bekend, maar de heteluchtovens zijn meestal vrij grote en logge apparaten. De airfryer daarentegen is een compact apparaat en neemt slechts weinig ruimte in, waardoor je hem makkelijk kunt opbergen. 

Als je de fryer gebruikt moet je wel even opletten op de 'uitlaat' van de hete lucht. Afhankelijk van het model, zit het rooster aan de bovenkant of aan de achterkant van het apparaat. Zorg dat de hete lucht (200 graden!) zonder problemen het apparaat kan verlaten en dat er geen spullen boven of achter de airfryer staan. 

Een veelzijdige keukenhulp

De airfryer is er niet enkel om lekkere frietjes te maken. Je kunt er ook mee grillen. Trek in spareribs? Met de airfryer heb je het zo voor elkaar. Wat dacht je van een lekker gegrild visje of drumsticks? Bitterballen, kroketten, laat je fantasie maar op de vrije loop. De airfryer kan het voor elkaar krijgen, vet arm of geheel zonder vet!

Uit de verschillende tests blijkt, dat de Philips Airfryer een goede keus is, waarbij de snacks geprepareerd in de XL-versie over het algemeen de voorkeur van de testpersonen hadden. Dit komt doordat de XL -versie een grotere capaciteit heeft, waardoor in dezelfde tijd de snacks iets mooier gekleurd en knapperiger bereidt worden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4305
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
airfryer, airfryer aanbieding, airfryer recepten, airfryer tefal, philips airfryer, frituren