Volg ons via
 
 
 

Misvormde groente en fruit in de schappen

Minder goed uitziende groente en fruit wordt steeds minder vaak weggegooid

De consument is gewend om perfect uitziende groente en fruit te kopen. De komkommer moest recht zijn en het fruit mocht geen vlekje vertonen. De actiegroep "Komkommer" is al lange tijd van mening dat het verspilling is om kromme komkommers en fruit welke er niet perfect uitziet, op de composthoop te laten belanden. Gelukkig is ook onze grootgrutter Albert Heyn nu van mening dat deze groente en fruit gewoon verkocht kan worden. Er is immers niets mis mee en ook de klanten vinden steeds vaker het uiterlijk van het groente en fruit minder belangrijk.

Ook de Jumbo verkoopt sinds kort kromme komkommers en fruit dat er minder mooi uitziet in hun Foodmarkt in Amsterdam-Noord. De zogeheten buitenbeentjes worden bij Albert Heyn nog niet verkocht via de supermarkten maar wel via hun website. Wellicht is het een kwestie van tijd voor we de 'buitenbeentjes' ook in de winkel zien liggen.

Bron: RTVNH


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1365
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
verschil groente en fruit, komkommer kweken, komkommer gezond