Volg ons via
 
 
 

Meesterbeurs voor werkloze 50-plusser

Als 50-plussers eenmaal werkloos raken is het moeilijk om weer aan de bak te komen.

Het is voor 50-plussers in deze tijd lastig om een baan te vinden. Ze missen vaak de tegenwoordig vereiste diploma's of hebben te lang op dezelfde plek gewerkt waardoor ze te gespecialiseerd zijn in één ding. Als ze eenmaal werkloos raken is het moeilijk om weer aan de bak te komen.

In Tilburg werd in samenwerking met arbeidsmarktbeleid professor Ton Wilthagen en diverse instanties de Startersbeurs voor jongeren ontwikkeld. Dat bleek een succes, want meer dan 50% van de deelnemers heeft inmiddels een vaste baan. Gezien het voor ouderen minstens zo lastig is een baan te vinden hebben Wilthagen en de gemeente Tilburg en Eindhoven nu de Meesterbeurs ontwikkeld.

De jarenlange werk- en levenservaring van de 50-plussers zijn voor veel bedrijven een aanvulling en kunnen dus de basis vormen voor een terugkeer op de arbeidsmarkt. Door gesprekken met de deelnemers te voeren krijgt Meesterbeurs inzicht waar voor zowel werkgevers als werknemers de mogelijkheden liggen.

Via www.meesterbeurs.nu kunnen werkgevers en werknemers zich aanmelden om een leerbedrijf aan te bieden of te vinden. De Meesterbeurs kan dan gebruikt worden om zes maanden lang aan te tonen dat zij hun kennis en kunde laten zien en vergroten. De beurs is in eerste instantie alleen beschikbaar voor mensen met een bijstandsuitkering. Voor meer informatie kijk je op de website van de Meesterbeurs.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3277
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
werkloos na studie, langdurig werkloos, werkloos forum, werkzoekende 50 plus, inschrijven werkzoekende, werk 50 plus, vacaturebank, werkplein