Volg ons via
 
 
 

Senior wil flexibel en snel digitaal vaardig worden

SeniorWeb Leercentra zien dit jaar landelijk een stijging in de aanmeldingen voor hun kortlopende workshops

Senioren wensen steeds meer maatwerk als het gaat om leren omgaan met de computer en internet. Korte lesvormen zijn de trend, waarbij workshops het populairst zijn. Vooral lessen over tablets, zowel iPad als Android-tablets, worden druk bezocht. 

SeniorWeb Leercentra zien dit jaar landelijk een stijging in de aanmeldingen voor hun kortlopende workshops. Senior wil snel en gericht leren SeniorWeb Leercentra signaleren een steeds sterkere behoefte aan maatwerk bij senioren. Zij organiseren dan ook steeds vaker korte workshops, één-op-éénbegeleiding, inloopspreekuren, waar vroeger vooral langlopende groepslessen werden gegeven. Deze trend past bij een zich steeds sneller ontwikkelende digitale wereld met een diversiteit aan apparaten. Bovendien zijn senioren drukbezet. Reizen en hobby’s, vrijwilligerswerk, zorgtaken voor kleinkinderen of partner vragen veel tijd. Snel en flexibel kunnen bijblijven met digitale ontwikkelingen is dan ook een groeiende behoefte onder deze groep. 

Tablet, Windows 8 en veiligheid populaire onderwerpen SeniorWeb Leercentra werken uitsluitend met vrijwilligers, zelf ook senioren, die alles stap voor stap uitleggen. Een laagdrempelige werkwijze die werkt. Tot nu toe zijn er al meer dan 600.000 senioren digitaal wegwijs gemaakt. Van het leren omgaan met de computer en internet tot wifi, fotobewerking, sociale media, computeronderhoud, veiligheid en de onder senioren zeer populaire tablet. Daarnaast is er op dit moment natuurlijk veel behoefte aan ondersteuning bij de overstap naar Windows 8.1. 

SeniorWeb Leercentra nu van start Voor alle senioren die meer willen kunnen met de computer en internet, openen de 400 SeniorWeb Leercentra deze maand hun deuren voor het nieuwe cursusseizoen. In het hele land zijn er weer interessante en leuke workshops en cursussen te volgen. 

Ga naar www.seniorweb.nl/leercentra voor een Leercentrum bij u in de buurt of bel 030- 276 99 65

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1019
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
seniorweb vraag en aanbod, seniorweb inloggen, seniorweb spelletjes, seniorweb zoeken