Volg ons via
 
 
 

Aankoop tweede woning in Nederland

Een tweede woning kopen in Nederland kan een goede investering zijn.

Wanneer u overweegt om een tweede woning te kopen in Nederland als een gezonde financiële zet, dan is dit de juiste periode om te investeren. De huizenprijzen liggen op een laag niveau en gaan op de middellange termijn stijgen volgens de laatste bronnen. Uiteraard is de stijging van de huizenprijzen afhankelijk van de locatie.

Zoek een tweede woning op goede locatie

Een huis op een slecht gekozen locatie zal geen goede investering zijn. Het kopen van een huis hangt af van het vertrouwen op zowel marktonderzoek als uw eigen persoonlijke voorkeuren. Kijkt u altijd naar verschillende factoren zoals de sterkte van de lokale economie, trends in huis inruilwaarde en de voorzieningen, OZB tarieven, de kwaliteit van de lokale scholen en medische zorg en meer. Als deze factoren bij elkaar kloppen dan is het de moeite waard om een tweede huis in Nederland te kopen.

Het type woning die u koopt is eveneens belangrijk. De kosten en de eisen voor het bezitten van een eengezinswoning zijn anders dan die van het bezit van een herenhuis of villa. Welk type u kiest zal afhangen van factoren zoals kosten, locatie en onderhoud. Bijvoorbeeld appartementen hebben doorgaans minder onderhoud nodig, omdat de ruimtes van het pand buiten het appartement worden bestuurd en onderhouden door een Vereniging van Eigenaren. Echter, betaalt u voor dat onderhoud in de vorm van maandelijkse vergoedingen als lid van de Vereniging van Eigenaren. 

Bespaar kosten door te delen

Een unieke manier om de financiering van uw tweede huis rond te krijgen is om geld van familie en vrienden te lenen. Dit kan tienduizenden euro's aan rente, die u betaalt over de looptijd van uw hypotheek besparen. Het handigst is om eigen kapitaal in te brengen mits u dit heeft. Een andere kostenbesparende aanpak is om samen te werken met andere kopers bijvoorbeeld, het delen van een vakantiehuis in de zon, ergens in Nederland. U kunt zo ook het onderhoud en de kosten hiervan met elkaar delen. 

Doet u altijd een goede woninginspectie voorafgaand aan het kopen van een huis in Nederland. Hierdoor weet u altijd precies waar u aan toe bent en wat u maximaal moet gaan bieden voor een woning. Een aanrader is het aanvragen van een bouwtechnisch rapport. Hierin staan alle gegevens over het huis. Wanneer u een goed gevoel heeft bij de aanschaf van het huis, staat u niks meer in de weg om de koop rond te maken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 10167
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tweede woning fiscaal, tweede woning belasting, tweede woning kopen, tweede woning kopen en verhuren