Volg ons via
 
 
 

Papieren treinkaartje niet meer verkrijgbaar

Welke voorbereidingen moet je nemen voor de volgende treinreis of is er toch nog een optie die lijkt op het treinkaartje?

Al een hele tijd werd erover gepraat en eindelijk is het nu zover: het papieren treinkaartje is vanaf nu verleden tijd. Dat kan lastig zijn voor de mensen die bijvoorbeeld weinig met de trein reizen. Hoe gaat dat nu allemaal in zijn werk en wat moet je hiervoor doen? Moet je voorbereidingen nemen voor jouw volgende treinreis of is er toch nog een optie die lijkt op het treinkaartje? Genoeg vragen waarbij je nu meteen geholpen gaat worden!

De meest gestelde vragen

Inmiddels heb je misschien wel eens gehoord van de OV-kaart, waar op dit moment ook veel mensen al mee reizen. Hiermee kun je in- en uitchecken op het station voor je de trein ingaat en zodra je uitstapt. Voor studenten is het gratis, anderen moeten geld op deze kaart zetten om ermee te kunnen reizen. Veel stations hebben een apparaat waarbij duidelijk uitgelegd wordt hoe je er geld op kunt zetten, en dat kun je dan meteen doen.

Als je vrijwel nooit reist met de trein, kun je gelukkig alsnog gebruik maken van het treinkaartje, maar helaas zijn de kosten wel hoger geworden. Per kaartje kost het een euro meer, dus het is belangrijk om na te denken over de aanschaf van een OV-kaart. Uiteindelijk zal dit namelijk veel goedkoper zijn.

Als je kiest voor een OV-kaart, kun je een anonieme of een persoonlijke aanschaffen. De persoonlijke is te bestellen via internet en de anonieme kun je kopen op elk station. 

Ook voor de kortingen is het voorbij, tenzij je toch kiest voor de OV-kaart waarmee je wel met korting kunt reizen. Op dit moment biedt NS anonieme OV-kaarten aan voor slechts twee euro als aanbieding. Je bent namelijk na drie keer reizen met een kaartje al duurder uit dan het aanschaffen van de OV-kaart tijdens de periode van korting bij de NS.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6764
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
papieren treinkaartje verdwijnt, papieren treinkaartje met korting, ov chipkaart kopen, anonieme ov chipkaart, ov chipkaart activeren