Volg ons via
 
 
 

Quinoa, het nieuwe graan

Quinoa is het nieuwe supervoedsel wat de wereld van het hongerprobleem kan afhelpen.

Quinoa is het nieuwe supervoedsel wat de wereld van het hongerprobleem kan afhelpen. De supergezonde korreltjes uit de gelijknamige plant zijn namelijk super voedzaam en zitten vol met eiwitten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Daarnaast is het plantje gemakkelijk te verbouwen en dat is juist waarom de plant steeds populairder wordt.

Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes waar het al duizenden jaren gegeten wordt. Dit komt omdat het plantje onder allerlei extreme omstandigheden prima gedijt: op grote hoogte, bij kou en warmte en bij droogte en nattigheid. Dit in tegenstelling tot traditioneel graan wat bij droogte of te veel water als verloren kan worden beschouwd. 

De zaadjes zijn gemakkelijk in meel om te zetten waar vervolgens pasta, brood en andere graanhoudende producten van gemaakt kunnen worden. Dit zou dus betekenen dat door het gebruik van Quinoa producten niet meer over de hele wereld verscheept hoeven te worden, maar lokaal geproduceerd kunnen worden naar de behoefte. Dit is in arme gebieden niet alleen goed voor de plaatselijke problematiek rond economie en voedselschaarste, maar ook voor het milieu op onze planeet. En dat allemaal door zo'n klein zaadje uit de Andes, prachtig toch?


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6582
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
quinoa, quinoa recepten, quinoa ontbijt, quinoa voedingswaarde