Volg ons via
 
 
 

Aankoop vakantiewoning / stacaravan

Aankoop vakantiewoning / stacaravan | Laat het vastleggen bij de notaris

Overweeg je de aankoop van een vakantiewoning of stacaravan, laat je dan niet van de wijs brengen door mooie termen als 'overdrachtskosten' en 'koopovereenkomst'. Al snel heb je het idee dat hiermee het aangekochte onroerend goed, voor altijd jouw eigendom is. En dat is dan ook wel het geval maar wat gebeurt er als het park failliet gaat of het park wordt geherstructureerd? Dan ineens blijkt dat je wel eigenaar bent van het onroerend goed maar niet van de grond waarop de woning is gebouwd.

Eerst naar de notaris

Om in de toekomst onverwachte financiële tegenslagen te voorkomen raadt de Consumentenbond aspirant-kopers aan om de koop en het recht van opstal en de vergoeding bij huuropzegging, in een akte te laten vastleggen. Ook alle eigenaren die al in het bezit zijn van een vakantiewoning- of stacaravan, kunnen dit alsnog bij een notaris laten vastleggen. Mocht de beheerder van een park hieraan niet willen meewerken dan kun je tezamen met andere eigenaren aktie ondernemen om dit toch vast te laten leggen. In het mei-nummer van de Reisgids die ook door de Consumentenbond wordt uitgegeven staat een artikel 'Huisje of caravan kopen'. 

Bron: Consumentenbond


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5391
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vakantiewoning kopen nederland, vakantiewoning kopen en verhuren, vakantiewoning kopen, stacaravan kopen