Volg ons via
 
 
 

Windows XP | Veel gebruikers lopen gevaar

Ondersteuning Windows XP stopt 8 april – ruim miljoen consumenten lopen gevaar door verouderd systeem

Ondanks sterke daling in gebruik lopen ruim miljoen consumenten gevaar door verouderd Windows XP

Ruim één miljoen Nederlandse consumenten hebben nog maar één maand om hun computer te beschermen tegen gevaren, zoals hackers, virussen en malware. Zij gebruiken nu nog Windows XP. Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van dit besturingssysteem. Computers die gebruikmaken van Windows XP vormen na deze datum een makkelijker doelwit voor hackers en virussen sluipen eenvoudiger binnen. Microsoft raadt iedere gebruiker van een Windows XP-computer aan om na 8 april 2014 in ieder geval niet meer online te gaan.

Het aantal consumenten dat actief Windows XP gebruikt, is in het afgelopen kwartaal gedaald met ruim 225.000. Ondanks deze daling lopen nog steeds veel consumenten gevaar, doordat zij het verouderde Windows XP gebruiken. Diverse organisaties, waaronder het Nationaal Cyber Security Center, diverse Nederlandse banken (onder andere ING, ABN Amro, Rabobank en SNS) en de Consumentenbond, waarschuwen dan ook voor de risico’s van Windows XP na 8 april 2014.

“We waarschuwen mensen om na 8 april 2014 geen gebruik meer te maken van Windows XP”, zegt Wilbert Vrouwenvelder, manager informatiebeveiliging van Logius, dienst digitale overheid. “Wil je veilig gebruik maken van DigiD en MijnOverheid, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te stoppen met Windows XP en over te stappen op een moderner besturingssysteem.”

Speciale Windows XP-servicepunten

Microsoft richt van 29 maart tot en met 21 april 2014 speciale Windows XP-servicepunten in door heel Nederland. Op zestig verschillende locaties in het land kunnen consumenten terecht met vragen over Windows XP. Meer informatie over deze servicepunten is vanaf 20 maart 2014 te vinden op www.windowsxp.nl.

Welke actie moeten consumenten ondernemen?

Op www.windowsxp.nl vinden consumenten een eenvoudige check om te zien welke versie van Windows zij gebruiken. Via deze site is vervolgens ook te controleren of een overstap naar een nieuwere Windows-versie mogelijk is. Daarnaast kunnen consumenten bellen met de helpdesk via 020 - 500 10 20. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3432
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
windows xp, windows xp update, windows xp ondersteuning, windows xp, microsoft, windows versie