Volg ons via
 
 
 

Einde beveiliging Windows XP

Geen beveiligingsupdates meer voor Windows XP.

Wie gebruik maakt van Windows XP loopt vanaf 8 april 2014 een behoorlijk risico op het binnenhalen van virussen, spyware en andere schadelijke software. Vanaf 8 april zal Microsoft geen onderhoud meer uitvoeren aan het besturingssysteem van Windows XP en gebruikers ontvangen dan ook geen automatische beveiligingsupdates meer.

Veilig Bankieren waarschuwt gebruikers ervoor dat dit gevolgen kan hebben voor je persoonlijke gegevens. Met name het internetbankieren, online betalingen doen op internet of je belastinggegevens invullen via internet zal niet meer geheel veilig zijn. Gebruikers van Windows XP gaan in de loop der tijd een steeds groter risico lopen en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) adviseert dan ook om na 8 april niet meer online te gaan.

Internetgebruikers wordt aangeraden om over te stappen op een ander besturingssysteem. Op de website www.waarschuwingsdienst.nl is meer nadere informatie te vinden.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3256
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
windows xp, windows xp herstellen, windows xp update, windows xp updates