Volg ons via
 
 
 

Misleidende praatjes over suiker

Actie Suikerpraatjes van de Consumentenbond geeft meer helderheid over de term suiker of gelijk aan suiker.

De Consumentenbond is de actie 'Suikerpraatjes' gestart. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat op veel levensmiddelen niet juist staat vermeld hoeveel suiker een product bevat. De fabrikanten weten heel goed hoe ze het woord suiker kunnen weergeven door er een andere benaming aan te geven. Enkele veel voorkomende varianten zijn, glucose, siroop, lactose, dextrose, basterdsuiker en rietsuikerstroop. Men vond bij de beoordeling van verschillende producten maar liefst meer dan 50 namen die veel voorkomen in plaats van het woord suiker. Ook hebben fabrikanten er een handje van om de term 'verantwoord tussendoortje' veelvuldig ten onrechte, te gebruiken.

Geconcentreerd appelsap is gewoon suiker

Staat er op een product 'zonder toegevoegd suiker' dan wordt in plaats daarvan vaak geconcentreerde appel- of druivensap aan het product toegevoegd. De voedingswaarde hiervan staat gelijk aan suiker.

De Consumentenbond voert al langer actie om fabrikanten ertoe te bewegen juiste benamingen en etiketten te gebruiken op hun producten.

Op de website van de Consumentenbond kun je alle informatie vinden over suiker en de actie Suikerpraatjes. De nieuwe actie is onderdeel van de dieetcampagne 'Slim eten'. Consumenten kunnen de Minigids Dieet bestellen via de website waarin ook veel informatie staat vermeld over suiker, lightproducten en het zoetmiddel stevia.

Bron: Consumentenbond


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1946
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
suiker, suikerziekte, suiker slecht, stevia, zoetstof, soorten suiker, consumentenbond