Volg ons via
 
 
 

Pekel | Slecht voor de auto

Pekel moet goed van de auto worden afgewassen om roestvorming te voorkomen

Pekel is een aanslag op de auto. Het strooizout welke op de Nederlandse wegen wordt gestrooid bestaat uit een mengsel van 70 procent natriumchloride (NaCl) ofwel keukenzout en ongeveer 30 procent uit calciumchloride (CaCl2). De natriumchloride is hetzelfde zout als wat we gebruiken op onze gerechten. Het mengsel dat op de wegen wordt gestrooid is de grote boosdoener van roestvorming. Zolang de auto maar niet met een vochtige omgeving in aanraking komt, kan het zout niet veel kwaad maar wanneer het zout met vocht en natte wegen in aanraking komt dan bevordert dit het roestproces. 

De nieuwere auto's zijn in de fabriek al behandeld met een beschermlaag zodat deze beter bestand zijn tegen het zout maar het blijft echt raadzaam om de pekel van de auto af te wassen. Oudere auto's hebben veel meer last van het zout met roest als gevolg. 

Wanneer we te maken hebben gehad met een periode waarin veel met zout is gestrooid, is een goede wasbeurt niet overbodig. Wie dit in een wasstraat laat doen, kies dan voor een uitgebreid programma waarmee ook de bodem van de pekel wordt ontdaan.

Bron: ANWB Kampioen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6956
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto waxen in de winter, strooizout kopen, pekel van auto verwijderen, pekel onderkant auto, auto wassen wasstraat