Volg ons via
 
 
 

Gevraagd: Wintermuggen, levend of dood

Universiteit Wageningen vraagt Nederlanders om steekmuggen op te sturen

Wetenschappers van de Wageningen Universiteit vragen onze medewerking. Men roept iedereen op die steekmuggen aantreft om deze opm te sturen. Dat mag zelfs nog wanneer je de muggen hebt platgeslagen. De zogenaamde wintermuggen blijven, in tegenstelling tot de gewone mug, actief in de wintermaanden. De wetenschappers willen onderzoeken of de wintermug een tweelingzusje is van de Nederlandse huissteekmug en of deze risico's met zich meebrengt.
Mug kan West-Nijlvirus overbrengen
Hoewel er in Nederland nog geen meldingen zijn binnen gekomen van het West-Nijlvirus, komt de ziekte al wel voor in Hongarije, Italië en Griekenland. De muggen zouden de ziekte overbrengen.
Dode steekmuggen
Dode steekmuggen mogen ook worden opgestuurd maar dan wel zo vlug mogelijk na het doodgaan. De muggen moeten binnen drie dagen in het laboratorium worden onderzocht. Na deze termijn is geen onderzoek meer mogelijk.

Wie een dode mug opstuurt krijgt van de universiteit een code waarmee men later kan opzoeken om wat voor soort mug het ging.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5590
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
steekmuggen in nederland, wintermuggen, steekmuggen beet, steekmuggen bestrijden, steekmuggen opsturen