Volg ons via
 
 
 

Auto kopen op Cuba | Niet doen

Cubanen mogen buitenlands model auto kopen maar de prijzen zijn onbetaalbaar

Wie toe is aan een andere auto kan dat, zo blijkt uit een bericht in de Belgische Standaard, het beste toch maar in eigen land gaan doen. De Cubanen konden zich nooit permitteren om zich een buitenlands model aan te schaffen maar sinds vrijdag is dit verleden tijd. Ook de inwoners van Cuba hebben nu het recht om een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Het enige wat de Cubanen nu nog in de weg staat is de torenhoge belasting die de regering heeft ingevoerd.

Bij een garage in Havana kan men eigenaar worden van een Peugeot 4008 voor een prijs van 239.500 dollar terwijl de catalogusprijs voor deze auto 46.000 dollar bedraagt. Een tweedehands Hyundai Sonata met als bouwjaar 2010, wordt aangeboden voor 60.000 dollar en een Volkswagen Passat uit 2010 voor 67.500 dollar.

De regering van president Raul Castro heeft wel de vrije invoer van voertuigen toegestaan maar heeft tegelijkertijd de belastingen hierop met 50 procent verhoogd. De weg naar een ander model auto, dan de Amerikaanse bolides uit de jaren 50 die men in Cuba gewend is, blijkt dan ook nog niet zo eenvoudig.

Bron: Standaard.be


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6042
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto kopen waar op letten, auto kopen cuba, nieuwe auto kopen, cuba auto kopen, tweedehands auto kopen, auto kopen tips