Volg ons via
 
 
 

Tolheffing Duitse snelwegen

Tolheffing op Duitse snelwegen raakt ook Nederlandse automobilisten

Onze oosterburen, de Bondsrepubliek Duitsland wil per 1 januari 2015 tolheffing gaan invoeren voor de Duitse autosnelweg. De nieuwe wet is nog niet van kracht maar zal vermoedelijk wel worden aangenomen in de loop van 2014. Veel Nederlandse organisaties willen dat de plannen niet doorgaan maar Duitsland wil miljarden gaan investeren in de wegen en de spoorwegen.
Hoeveel tol zijn we kwijt
Van alle kanten worden cijfers bekendgemaakt om hoeveel tol het zal gaan. De Duitse krant Bild weet te melden dat een tolvignet voor 10 dagen, 10 euro zal gaan kosten. Voor twee maanden zou het 30 euro zijn en wie de tolheffing voor een heel jaar wil afkopen zal volgens Bild, 100 euro kwijt zijn.

De tolheffing geldt voor alle automobilisten. Ook de Duitse autobezitter die gebruik wil maken van de snelwegen moet betalen. Alleen krijgen de Duitsers (met een Duits kenteken) via de wegenbelasting het tolgeld gecompenseerd.

Bron: Z24


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1070
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tolheffing duitsland, tol betalen, tolhefing nieuws, europese tolheffing, hoeveel tol betalen, tol betalen met pinpas