Volg ons via
 
 
 

Nieuw kentekenbewijs wordt ingevoerd

Nieuw kentekenbewijs ter grootte van creditcard is handig en veiliger

Vanaf januari 2014 wordt begonnen met de invoering van een nieuw kentekenbewijs. Het voordeel van het nieuwe kentekenbewijs is dat dit even groot is als een creditcard, dus gemakkelijker mee te nemen en de kaart is minder fraudegevoelig dan de papieren kentekenbewijzen. Op het nieuwe kentekenbewijs is een chip geplaatst die de gegevens van de auto en van de kentekenhouder vermeldt en eveneens de CvO (Certificaat van Overeenkomst) gegevens die bij het RDW bekend zijn.

Om verder misbruik met de kentekengegevens te voorkomen zal het nieuwe kentekenbewijs alleen nog worden afgegeven door het RDW. De eigenaar van een auto krijgt niet langer een overschrijvingsbewijs waarop staat dat hij de eigenaar van het voertuig is, maar een tenaamstellingscode. Wanneer de auto van eigenaar wisselt heb je deze code nodig.

Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf 1 januari 2014 verstrekt bij een nieuwe auto. Wie graag eerder een nieuw kentekenbewijs wil kan zijn oude papieren, tegen betaling, omruilen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1217
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kentekenbewijs, kentekenbewijs overschrijven, kentekenbewijs auto, kentekenbewijs deel 3, kentekenbewijs rdw