Volg ons via
 
 
 

Akkoord kabinet | ANBO niet zo tevreden

Akkoord kabinet | Ouderenorganisatie ANBO zet er nog heel veel vraagtekens bij..

Alom worden redelijk gunstige reacties gegeven op het akkoord dat is gesloten tussen kabinet en oppositie. De ouderenorganisatie ANBO is tevreden voorzover het gaat om een akkoord en dat er eindelijk duidelijkheid is voor iedereen. Toch is de ANBO van mening dat er nog heel veel niet is geregeld in het akkoord als het gaat om de groep gepensioneerden. Zij worden er namelijk in het geheel niet beter van. 

Hoewel ook de gepensioneerden er in 2014 nog iets op vooruit gaan, blijkt dat zij tussen 2014 en 2017 meer moeten gaan inleveren. De koopkracht van de gepensioneerden stagneert en ook voor de oudere werkzoekende is niets geregeld. Chronisch zieken kunnen vanaf 2015 in aanmerking komen voor een tegemoetkoming maar in 2014 is dit heel onzeker. Ten aanzien van de pensioenopbouw is volgens de ANBO niets geregeld. 

De ANBO denkt dan ook dat de kloof tussen werkenden en gepensioneerden niet zal verdwijnen. De zorg en de sociale zekerheid krijgen volgens ANBO te maken met forse bezuinigingen.

Bron: ANBO


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1327
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kabinetsakkoord, anbo, akkoord kabinet, plannen kabinet, zorg, pensioen, pensioenopbouw, tegemoetkoming chronisch zieken