Volg ons via
 
 
 

Zelf installeren van zonnepanelen

Zelf aanbrengen van zonnepanelen | Let op de voorwaarden en volg de instructies

In opdracht van Natuur & Milieu heeft Motivaction een onderzoek uitgevoerd over zonnepanelen. Wanneer men op dit moment een huis zou kopen, dan zou meer dan 40 procent van de Nederlanders kiezen voor een woning met zonnepanelen. De waarde van een woning zou volgens 46 procent van de ondervraagden stijgen, als deze met zonnepanelen wordt aangeboden.
Zelf aanbrengen zonnepanelen
Zonnepanelen laten aanbrengen is allicht duurder dan wanneer je dat zelf gaat doen. Tegenwoordig zijn de zonnepanelen bij menig bouwmarkt en via internet te koop. Een beetje handige "doe-het-zelver" zal met de installatie niet zoveel problemen ondervinden mits hij zich maar aan bepaalde richtlijnen houdt. De beste positie voor de zonnepanelen is als deze gemonteerd worden in een hoek van 35 a 36 graden en naar het zuiden zijn gericht. Er mag geen enkel deel van een paneel in de schaduw liggen.

Wie een woning bezit die is aangemerkt als monument of beschermd stadsgezicht, zal eerst een vergunning bij de gemeente moeten aanvragen. Op een bestaande stroomgroep kun je een zonnepaneel installeren tot 600 Watt. Heb je meer vermogen nodig dan zul je eerst een extra stroomgroep moeten installeren.

Bron: Vereniging Eigen Huis, RTL Nieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4326
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zonnepanelen forum, zonnepanelen prijs, zonnepanelen vergelijken, zonnepanelen aanbrengen, zonnepanelen rendement