Volg ons via
 
 
 

Kleinkinderen vaker bij Opa en Oma

Oppassen | Kleinkinderen brengen meer tijd door bij Opa en Oma

Plus Magazine heeft een online onderzoek gehouden onder 1000 grootouders met de vraag of en hoe vaak zij oppassen op de kleinkinderen. Uit het onderzoek komt naar voren dat er "dankzij" de steeds duurder wordende kinderopvang, een flinke groei is te zien in kinderopvang door Opa en Oma. In de meeste gevallen gaat het om één dag of een halve dag in de week. Zouden de grootouders niet kunnen of willen oppassen op hun kleinkinderen dan zouden de ouders minder moeten gaan werken of soms zelfs hun baan moeten opzeggen. Volgens de sociologe Fleur Thomése is de baan van de ouders wel zo belangrijk om voldoende inkomen te verkrijgen.
 
Oppassen geeft grootouders plezier en geluk

Dat grootouders volop klaarstaan als oppassers geeft hen veel plezier en geeft ook hun leven een zinvolle dagbesteding. Meer dan 90 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze het fijn vinden om op te passen op hun kleinkinderen, met name omdat ze 'er zo lekker eigen' mee worden. De crisis heeft dan ook nog een gunstige uitwerking. De ouders besparen flink op de kinderopvang, behouden hun werk en de grootouders maken zich nuttig en vinden het ook nog geweldig.

Bron: Plus Magazine

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1177
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oppassen kleinkind, regels oppas oma, kinderopvang kosten, oppas oma tips