Volg ons via
 
 
 

Meloen

Meloen | Lekker zoet, veelzijdig en in de zomer volop verkrijgbaar

In de zomermaanden is meloen volop verkrijgbaar maar ook in de wintermaanden zie je ze in het groenteschap.
Net als de komkommer, courgette en pompoen is de meloen geen vrucht maar een groente.

Meloenen uit Israël en Spanje zijn niet alleen het lekkerst maar ook het goedkoopst.

Er komen steeds nieuwe soorten bij, zoals de Spaanse Gwanipa. Deze meloen heeft oranje vruchtvlees en is lekker zoet maar heeft ook iets fris van een citroen.

De bekendste, van de wel 70 soorten, zijn de galia, de watermeloen, de gele meloen en de cantaloupe.
Wil je weten of een meloen rijp is, klop dan op de harde schil, als deze hol klinkt is het vruchtvlees rijp. Na aankoop heeft de meloen nog een paar dagen tijd nodig om na te rijpen. Bewaar de meloen (met uitzondering van de watermeloen) daarom niet in de koelkast. Is de meloen aangesneden bewaar dan de aangebroken stukken, afgedekt met folie, in de koelkast.

Je kunt meloen op verschillende manieren in gerechten verwerken. Op de klassieke manier met rauwe of gerookte ham (Spaans of Italiaans) of in een modern jasje, gazpacho van meloen met aardbei, lekker koud en heerlijk zoet voor op een warme zomerdag.

Heb je nog een andere tip geef deze dan als reactie onder dit artikel.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1134
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
meloen, galia meloen, cantaloupe, watermeloen, meloen rijp, meloen bewaren