Volg ons via
 
 
 

Scootmobiel geliefd bij dieven

Het dievengilde heeft de scootmobiel in het vizier | De scootmobiel moet goed op slot

De scootmobiel is de laatste tijd erg in trek bij het dievengilde. Het meenemen cq ontvreemden van een scootmobiel blijkt een fluitje van een cent te zijn. De eigenaar van een scootmobiel zet deze vaak niet op slot omdat gedacht wordt dat deze wel blijft staan. Toch is het tegendeel waar. De waarde van een scootmobiel kan oplopen tot enkele duizenden euro's en dat weten de dieven inmiddels ook. Bovendien past een contactsleutel van een scootmobiel ook op elke andere scootmobiel van hetzelfde merk. Veel scootmobiels verdwijnen vanaf parkeerplaatsen en bij ingangen van een supermarkt. Vermoed wordt dat de scootmobiels worden ingeladen in busjes en later doorverkocht worden.

Voorkom diefstal scootmobiel

Wat kun je doen om diefstal van de scootmobiel te voorkomen. De oplossing ligt voor de hand. Een normale fiets wordt / moet ook op slot worden gezet, dus ook de scootmobiel. Een goed middel om diefstal te voorkomen is een goed kabelslot. Zet de scootmobiel nooit op een afgelegen plek mits deze goed op slot staat. Bij aanschaf van een scootmobiel is een all-risk verzekering misschien het overwegen waard.

Bron: Tubantia


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1595
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
scootmobiel, tweedehands scootmobiel, verzekering scootmobiel, scootmobiel kopen