Volg ons via
 
 
 

Ontslagen, ondanks alle ervaring

Ontslagvergoeding | Naast alle plichten die op je afkomen heb je zeker ook rechten.

Dat werkervaring en leeftijd geen garantie is voor behoud van werk zien we tegenwoordig steeds vaker. Met name voor de 50-plusser komt ontslag hard aan, mede omdat het vinden van een nieuwe baan op latere leeftijd, niet gemakkelijk is. Hoe gaat het verder als je zelf te maken krijgt met ontslag? Naast alle plichten die op je afkomen heb je zeker ook rechten. Hoe zit het bijvoorbeeld met een ontslagvergoeding?

Welke wijzigingen in het ontslagrecht komen er?

Tot en met 30 juni 2014 werd een ontslagtoets door de kantonrechter beoordeeld. Vanaf 1 juli 2014 wordt de ontslagtoets echter door het UWV beoordeeld. Het UWV bekijkt of het ontslag terecht is.

Ben je het niet eens met het ontslag dan kun je altijd nog de rechter inschakelen. De rechter kan bij onterecht ontslag een ontslagvergoeding toekennen. Je ontvangt niet langer een maandsalaris per gewerkt dienstjaar maar maximaal een half maandsalaris per dienstjaar met een maximum van bruto € 75.000. 

De WW-uitkering zal maximaal 24 maanden zijn, waarvan de uitkering de eerste 12 maanden loongerelateerd is en de laatste 12 maanden zal de uitkering 70% van het wettelijk minimumloon bedragen.

Bij onvrijwillig ontslag heb je daarnaast recht op een vergoeding voor scholing, een zogeheten transitiebudget. De vergoeding geldt ook als je hebt gewerkt op een tijdelijk contract van minimaal één jaar. Een kwart maandsalaris per gewerkt dienstjaar is beschikbaar voor scholing. Hiervoor geldt een maximum van vier maandsalarissen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6819
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ontslagvergoeding, gouden handdruk, kantonrechtersformule, ontslag, ontslagvergoeding berekenen, uitkering ww, berekenen uitkering ww