Volg ons via
 
 
 

Kitten te vroeg uit het nest leidt tot gedragproblemen

Kitten niet te vroeg het nest uit

Veel kittens verlaten het nest al met amper 8 weken, soms zelfs nog jonger.

Zo schattig zo'n jong katje, helaas de kater komt vaak pas later. Het katje kan namelijk gedragsproblemen gaan vertonen zoals agressie, spullen vernielen, overal plassen en niet om kunnen gaan met andere huisdieren.

Een kitten van zes, zeven weken is nog veel te jong om het nest uit te gaan, tussen de 13 en 16 weken is een veel betere leeftijd. Te jong het nest verlaten brengt stress en angst met zich mee en verstoord de sociale ontwikkeling.

In die periode tot 16 weken leren ze nog heel veel van hun moeder en worden als ze de fout in gaan door haar gecorrigeerd. Door het spelen met broertjes en zusjes doen ze ervaring op met bijten en krabben en ervaren dat dit pijn doet. Juist in de periode van 6 tot 16 weken wordt het sociale gedrag ontwikkeld.

Het is soms moeilijk in te schatten hoe oud een kitten is, daarom is de site kittenleeftijd.nl ontwikkeld. Aan de hand van foto's worden kittens van week tot week gevolgd zodat je een goede inschatting kunt maken van de leeftijd.

Bron: Sophia-Vereeniging.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1049
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kitten, gratis kitten, kittens en katten, katten asiel, kittens gratis afhalen