Volg ons via
 
 
 

Jaar van de steenmarter

Jaar van de steenmarter | Voorkom overlast van steenmarters.

Voor wie het nog niet wist: 2013 is het jaar van de steenmarter! De steenmarter is door de landelijke zoogdiervereniging uitgeroepen tot zoogdier van het jaar vanwege de sterke opkomst van het dier in Nederland.

Overlast van steenmarters

Volgens de landelijke zoogdiervereniging is het tegenwoordig niet meer nodig om overlast te ondervinden van steenmarters. Menig huizenbezitter heeft al eens ondervonden wat het is om een steenmarter als huisdier te hebben. De stankoverlast als gevolg van de ontlasting van het dier is adembenemend. Ook duizenden automobilisten kunnen meepraten over het feit dat steenmarters zich tegoed hebben gedaan aan de kabels in de auto, met alle gevolgen van dien. 

Jaar van de steenmarter

Het jaar 2013 is door de zoogdiervereniging uitgeroepen tot het Jaar van de Steenmarter. De steenmarter wordt door veel mensen gezien als een dier waar je liever niet teveel, mee te maken krijgt. De zoogdiervereniging wil, door meer aandacht te besteden aan de steenmarter, mensen wijzen op de methoden, waarmee tegenwoordig overlast door steenmarters, tot een minimum beperkt kan worden.

De zoogdiervereniging wil in 2013 een centraal informatiepunt bewerkstelligen over de steenmarter. En als je meer wilt weten over dit dier dan kun je in vanaf juni 2013 terecht in het Natuurmuseum Nijmegen waar een expositie zal zijn over de steenmarter.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1503
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
steenmarter verjagen, overlast steenmarters, marter in huis, steenmarter verjagen auto