Volg ons via
 
 
 

Mos en groene aanslag op terras verwijderen

Mos en groene aanslag | Sop met schoonmaakazijn maakt een houten terras weer helemaal schoon.

Mos en groene aanslag kan een houten terras behoorlijk glad maken. Om de houten vlonders grondig te reinigen heb je eigenlijk niet meer nodig dan een emmer met warme sop. Voeg op 5 liter water een halve liter schoonmaakazijn toe. (of groene zeep)

Het sop moet je gaan verspreiden over het hout met een harde steelborstel. De sop moet stevig worden ingeborsteld. Hierna laat je alles de hele dag liggen (minimaal een flink aantal uren), laat het lekker intrekken. Aan het eind van de dag spoel je alles goed af met de gewone tuinslang. 

Veel mensen nemen de hogedrukspuit maar dit wordt door experts niet aangeraden. Door de kracht waarmee een hogedrukspuit zijn werk doet loop je ook de kans dat de houtvezels open gespoten worden. Vocht en aanslag zijn dan des te vlugger weer terug.

Afspoelen met een hogedrukspuit is wel mogelijk als je het maar niet doet met de sterkste straal water en wanneer het hout van deugdelijke kwaliteit is. Wanneer een goedkope houtsoort met de hogedrukspuit wordt bewerkt is de kans groot dat er veel splinters ontstaan. 

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 8288
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
terras, mos verwijderen, groene aanslag voorkomen, groene aanslag reiniger, groene aanslag verwijderen