Volg ons via
 
 
 

Wachtwoorden niet opschrijven

Wachtwoorden | Spring er veilig mee om en laat ze niet rondslingeren.

De campagne Alert Online is van start gegaan. Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat nog steeds veel internet gebruikers onverstandig omgaan met hun wachtwoorden. De wachtwoorden worden op een briefje geschreven of men zet ze in een mailtje, gericht aan hun zelf. Ook worden veel wachtwoorden opgeslagen op de computer. Met name oudere internet gebruikers schrijven hun wachtwoorden vaak op een briefje.

Wijzigen wachtwoord

Wachtwoorden worden ook niet vaak genoeg gewijzigd. Twintig procent van de Nederlanders doet het altijd met hetzelfde wachtwoord. Aangeraden wordt om wachtwoorden geregeld te wijzigen. Meer dan 40 procent van de Nederlanders is wel bang dat zijn gegevens die op de computer staan, worden gestolen en nog erger dat er geld van de rekening wordt geplunderd. 

Het gebruik van een sterk wachtwoord is erg belangrijk. Gebruik nooit je eigen naam of geboortedatum in een wachtwoord. Een wachtwoord kun je sterk maken door er een hoofdletter of andere tekens in te gebruiken. 

Gebruik voor verschillende online diensten niet hetzelfde wachtwoord. Het is lastig maar verschillende wachtwoorden is veiliger. Kijk ook eens op www.wisseljewachtwoord.nl

Alert Online

De 10-daagse campagne van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil internetgebruik veiliger maken door mensen bewuster om te laten gaan met het internet. Op de website www.alertonline.nl staan veel tips waarmee je op eenvoudige wijze veilig online kunt zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1763
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wachtwoorden kraken, wachtwoorden onthouden, goede wachtwoorden, digid, wachtwoorden beheren