Volg ons via
 
 
 

Windows 8 | Verrassend anders..

Windows 8 | Nieuw besturingssysteem gericht op de toekomst.

Na drie jaar is Microsofts Windows 7 opgevolgd door een nieuwe versie, Windows 8. Sinds de komst van Windows 95 is dit de meest vergaande wijziging in het besturingssysteem. Veel gebruikers zullen zichzelf even de tijd moeten geven om er aan gewend te raken. Windows 8 oogt modern en fris, een groot pluspunt is de opstarttijd die minder dan 5 seconden is.

Pictogrammen vervangen door tegels

Een ingrijpende wijziging is het verdwijnen van de pictogrammen. Deze tref je in Windows 8 niet meer aan. Het dubbelklikken op een icoontje om een programma op te starten is verleden tijd. We gaan helemaal over op het tijdperk van tegels. Deze kennen we eigenlijk wel, want op vrijwel alle smartphones en tablets komen we deze al tegen. Ook de Start-knop is niet meer aanwezig. Windows 8 betekent tegels. Net als op je smartphone kun je, terwijl je in een programma aan het werken bent, gelijk zien of er een bericht voor je binnenkomt in de tegel Mail of wanneer iemand een foto of bericht heeft geplaatst in je tegel cq Map Social Media. Het aantal tegels en welke tegels je op je beginscherm wilt tonen, bepaal je zelf. Groot voordeel is nu dat je niet iedere keer terug hoeft naar bijvoorbeeld je mailbox om de mail te checken.

Apps

Inmiddels zijn al duizenden apps beschikbaar in de Windows Store. Dit aantal zal de komende maanden fors worden uitgebreid.

Windows 8 op pc, notebook en tablet

We zijn steeds vaker en langer online en willen bijna overal bereikbaar zijn. Met Windows 8 kunnen we op de pc werken en dan, indien nodig, op de notebook of tablet verder afwerken. Windows 8 kan van alle apparaten één geheel maken.

Windows 8 zal voor velen in eerste instantie misschien een beetje ingewikkeld lijken maar is dit beslist niet. Het nieuwe besturingssysteem verlangt echter wel dat je je er even in verdiept. Al snel zul je er net zo mee omgaan als met je tablet of je iPad. De volgende nieuwigheid van Microsoft is de komst van de Surface die ook binnenkort zal uitkomen.


Afbeeldingen
  • logo windows.jpg
  • tablet.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Pien1
Geplaatst op 06-01-2013 om 17:15

Ik vraag me wel af hoe handig een aanraakscherm is als de monitor een eindje van je af staat.....

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2014
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
windows 8 download gratis, windows 8 download, windows update, windows xp, windows live