Volg ons via
 
 
 

Frituurpan is sluipmoordenaar

De staat van het frituurvet in de Nederlandse frituurpan is gevaarlijk slecht.

De staat van het frituurvet in de Nederlandse frituurpan is gevaarlijk slecht. Dit blijkt uit onderzoek in samenwerking met de Universiteit Leiden. In opdracht van de Consumentenbond is dit onderzoek onder ruim 1500 Nederlandse gezinnen uitgevoerd.

Al bekend was dat het vaste frituurvet gevaarlijk is voor de gezondheid, maar nu is ook gebleken dat de vloeibare variant net zo bedreigend kan zijn. Van de 1500 gezinnen heeft 87% een frituurpan in huis. Bij bijna twee derde van deze gezinnen (64%) verkeert het frituurvet in zeer gevaarlijke staat. Bij 78 gevallen was het frituurvet zo slecht dat er bij de metingen zelfs giftige stoffen zijn aangetroffen. Dit heeft als oorzaak dat mensen het vet veel te laat verversen. 57% van de ondervraagden weet niet wanneer het frituurvet moet worden vervangen.

Veel van de onderzochte gezinnen vinden het vervangen het frituurvet een vervelend karwei. Hierdoor duurt het vaak een aantal maanden voordat het frituurvet wordt ververst. Door het lange wachten is het vet dusdanig slecht geworden dat het gevaarlijk en zelfs levensbedreigend kan worden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2133
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
frituren zonder vet, arachideolie frituren, zonnebloemolie frituren, vis frituren, verantwoord frituren, bakken