Volg ons via
 
 
 

Noteer IMEI-nummer smartphone

Noteer ook jouw IMEI-nummer van de smartphone om bij verlies of diefstal het toestel te kunnen blokkeren.

Bijna 60 procent van de Nederlanders beschikt momenteel over een smartphone. Daarmee is wel het bewijs geleverd dat deze mobieltjes razend populair zijn. Maar ook bij het dievengilde zijn de smartphones erg populair. In 2011 werden maar liefst tegen de 8000 gebruikers geconfronteerd met diefstal van hun mobieltje en ook in 2012 loopt de teller al weer flink op. 

De telecombedrijven KPN, T-Mobile en Vodafone gaan vanaf 2013 gebruikers de mogelijkheid geven om hun gestolen smartphone te laten blokkeren. Hierdoor zal het mobieltje voor dieven niet meer te gebruiken zijn.

IMEI-nummer

Om ook jouw gestolen mobieltje onbruikbaar te laten worden na diefstal heb je het unieke IMEI-nummer nodig. Het wordt aangeraden om direct na aanschaf van een smartphone dit nummer te noteren. Wanneer jouw smartphone, vanaf 2013, wordt gestolen kun je dit nummer doorgeven aan je provider, die het mobieltje vervolgens zal blokkeren. Je kunt je IMEI-nummer vinden door op de telefoon in te toetsen: *#06#

Uiteraard ook al diegenen die al langere tijd een smartphone in hun bezit hebben. Noteer voor alle zekerheid het IMEI-nummer dan kan niemand er met je persoonlijke gegevens vandoor gaan.

Bron: RTL


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2033
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
smartphone top 10, smartphone kiezen, smartphone test, smartphone vergelijken, smartphone prepaid, telefoon