Volg ons via
 
 
 

Gerookte zalm | Lekker maar nu even niet..

Gerookte zalm besmet met salmonella, leidt tot veel ziektegevallen.

Gerookte zalm en producten waarin zalm is verwerkt van de fabrikant Foppen, zijn er de oorzaak van dat tot nu toe, minstens 350 Nederlanders ziek zijn geworden. De met salmonella besmette zalm komt waarschijnlijk vanuit de vestiging van Foppen in Griekenland. Op dit moment ligt de productie zowel in Griekenland als in Nederland volledig stil. 

Consumenten worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opgeroepen voorzichtig te zijn met alle producten waarin ook zalm van de fabrikant Foppen is verwerkt. Te denken valt hierbij aan sommige maaltijdsalade's en zalmsalade's. In de supermarkten zijn de producten al uit de schappen gehaald. Toch is de kans groot dat nog meer mensen ziek zullen worden doordat ze deze producten in de vriezer of koeling hebben liggen. 

Het eten van de met salmonella besmette producten kan leiden tot diarree, koorts, misselijkheid, spierpijn, hoofdpijn en o.a.overgeven. Let dus even goed op wanneer je nog van deze producten in huis hebt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3146
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zalm, zalm recepten, zalm oven, zalm bakken, zalm gezond, recepten