Volg ons via
 
 
 

Heet weekend op komst

Temperatuur loopt komend weekend op tot boven de dertig graden.

Komende zaterdag en zondag wacht ons een extreem heet weekend. Vakantiegangers en zonaanbidders hebben er misschien reikhalzend naar uit gezien maar voor anderen kan de hitte wel degelijk een probleem worden. De nieuwssite van RTL geeft enkele goede tips om de hete dagen goed door te komen.

Zoek verkoeling in winkelcentra

Een goede tip voor diegene die het moeten stellen zonder airco en toch graag de tijd zoveel mogelijk koel willen doorbrengen. Een bezoek aan een winkelcentrum, met name op die plekken waar een airco aanwezig is, of een bezoek aan een museum kan uitkomst bieden.

Ouderen kunnen niet goed tegen hitte

Het RIVM vraagt iedereen goed op de ouderen te letten. Mensen met een toch al zwakke gezondheid en ouderen kunnen erg slecht tegen de hitte. Veel ouderen zijn momenteel alleen doordat kinderen en/of familie op vakantie zijn. Het RIVM vraagt iedereen vooral een oogje in het zeil te houden.

Huisdieren en hobbydieren

Dieren kunnen ook erg veel last krijgen van de hitte. Kijk voor de nodige tips op deze website van de Dierenbescherming.

Wacht even met je huis te schilderen

Je huis schilderen is een bezigheid die veel voldoening geeft. Wacht echter wel tot de ergste hitte voorbij is. Schilderen in de zon geeft een slecht resultaat waardoor je het daarna opnieuw moet doen. De verf wil niet goed binden waardoor er schilfers of bobbeltjes ontstaan.

Zwemmen in plassen

Door de hitte komt al vrij snel de giftige blauwalg voor in buitenwateren. Wees hierop bedacht en controleer eerst op de website www.zwemwater.nl hoe het is gesteld met de waterkwaliteit in de diverse wateren. De meeste wateren worden geregeld gecontroleerd. Of het zwemwater van ondeugdelijke kwaliteit is kun je op deze website nakijken.

Planten

Wanneer je de planten water geeft in de volle zon is de kans groot dat de bladeren verbranden. Ook heeft het weinig nut want het water verdampt zo snel dat de planten er niet veel aan hebben. Water geven kun je dan ook beter 's avonds doen.

Bron: RTL


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1054
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
buienradar, weersvooruitzicht, weer nederland, weer morgen, hitte, hitte uitslag behandeling