Volg ons via
 
 
 

Dagje uit wordt haast onbetaalbaar

Dagje uit | Een gezin is al snel enkele honderden euro's kwijt aan entree en parkeren.

Voor veel mensen lijkt een dagje uit haast onmogelijk te worden door de sterk gestegen prijzen van musea, dierentuinen en attractieparken. De laatste tien jaar zijn de entreeprijzen gemiddeld met 50 procent gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van het ING Economisch Bureau. De stijging met zo'n 50 procent op met name de entree, ligt veel hoger dan de gemiddelde prijsstijging. De laatste tien jaar bedroeg de inflatie 19 procent.

Naast de entree die moet worden betaald is ook het parkeren bij de diverse parken en het vervoer ernaar toe flink duurder geworden. Het lijkt ook verstandiger om maar een tas met lekkere broodjes en drinken mee te nemen want ook de aankoop hiervan is een aanslag op de portemonnee. Per jaar wordt ongeveer 250 euro per Nederlands gezin uitgegeven aan entreekaartjes voor een dagje uit. 

Het ligt dan ook voor de hand dat veel mensen die een dagje uit willen plannen eerst eens goed zoeken op internet naar diverse kortingen voor een dagje uit. 

Bron: De Telegraaf / Over geld


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3680
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dagje uit met kids, romantisch dagje uit, gratis dagje uit, dagje uit nederland