Volg ons via
 
 
 

Vakantie | Rust is ver te zoeken

Vakantie | Rust of floddergedrag

Eindelijk vakantie. Maar voor veel Nederlanders begint het lieve leven nu pas. In de buurt, op de camping of het vakantiepark zijn andere Nederlanders er ook aan toe. Echter, zij blijken hun vakantie op een andere manier te willen doorbrengen. De parkeerplaatsen worden snel gevuld met aankomend bezoek, de barbeque staat klaar en gezien de rook die er vanaf komt, was je even in de veronderstelling dat er een fikse brand gaande was. Wanneer alle gasten bij de buren zijn gearriveerd kan het feest beginnen. De (oorverdovende) muziek moet alle gasten in de stemming brengen en het onophoudelijk gekrijs van de aanwezige kinderen bewijst dat ook zij zich volop kunnen uitleven. Dat er ook nog andere mensen op de wereld rondlopen, ontgaat een ieder. 

Ergernissen

Het blijkt één van de grootste ergernissen te zijn die Nederlanders meemaken tijdens hun vakantie. Nederland moet leefbaarder worden maar in de vakantieperiode is daar soms weinig van te merken. In De Telegraaf (aug-2011) wordt een opsomming gegeven van wat als meest onplezierig wordt ervaren in de vakantieperiode. Er bestaat geen twijfel over: het staat onomstotelijk vast dat het gegil, gekrijs en geschreeuw van kinderen als zeer ergerlijk wordt ervaren. Veel briefschrijvers vragen zich af waarom kinderen tegenwoordig een dergelijk 'hypergedrag' (mogen) vertonen. Anderen zijn met stomheid geslagen dat ouders van de gillende koters er niet zelf gek van worden. Maar ook reacties als 'mijn kinderen mogen doen en laten wat ze willen' zijn evengoed binnen gekomen. 

Jammer dat in sommige gevallen de vakantie zo verziekt moet worden. De reisorganisaties springen hier al op in, met kindvrije parken. Ook komen er steeds meer campings, hotels en restaurants die weigeren kinderen toe te laten. Het wordt er dan niet gezelliger op maar wel rustiger. Het zou toch mogelijk moeten zijn, met een beetje goede wil, om met z'n allen een fijne vakantietijd te kunnen beleven?

Bron: De Telegraaf 08/2011


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Averel
Geplaatst op 06-08-2012 om 15:19

Als je het vervelend vind als vutter of gepensioneerde om de hele dag spelende kinderen om je heen te hebben, kun je  gebruik maken van de voor- en naseizoentarieven. De prijzen zijn in die periode aanmerkelijk lager via b.v. een abonnement op "Camping Cheque" of "ACSI" (nooit meer dan Euro 15,00 p/overnachting + bij Camping Cheque 7=6 dagen betalen) en er is veel meer plaats op de camping of in het restaurant. Wij zijn heel Europa doorgereisd en hebben deze klachten nooit ondervonden.

Philia-Roos
Geplaatst op 22-07-2012 om 15:20

Er moet meer differentiatie komen in vakantie

aanbiedingen.
Mensen zoeken vaak ook rust op de verkeerde
 plekken.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3942
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
anwb vakantie, vakantie nederland, checklist vakantie, actieve vakantie, vakantiepark