Volg ons via
 
 
 

Snoeien bol-hortensia

Bol-hortensia snoeien direct na de vorstperiode.

De bol-hortensia of boeren-hortensia is bij veel tuinliefhebbers een geliefde plant. Wanneer de plant éénmaal in bloei staat kan men dan ook maandenlang genieten van de prachtige grote bloembollen. De bol-hortensia is ook wel bekend bij mensen die vaak in de kerk kwamen. Vanwege zijn mooie bloemen werd deze soort veelvuldig gebruikt in grote bloemstukken die de kerk opsierden.

Snoeien

Staat de plant al een aantal jaren in de tuin dan kan het goed zijn dat het tijd wordt om deze te snoeien. De beste tijd hiervoor is medio maart - april. Direct nadat er geen nachtvorst meer voorkomt. Snoeien van de bol- of boeren-hortensia doet men om de plant te verjongen. 

Begin met het tellen van het aantal takken. De oudste takken zijn te herkennen aan de donkergrijze bast. Knip van alle takken de helft weg. Begin met de oudste takken. De rest van de takken kun je laten zitten omdat hierin de knoppen zitten voor het volgende jaar.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3948
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
snoeien hortensia, snoeien lavendel, wanneer snoeien, snoeien buxus, snoeien vlinderstruik, tuin