Volg ons via
 
 
 

Poes plast niet in maar naast de bak

Poes die naast kattenbak gaat plassen heeft hulp nodig.

Deed de poes altijd keurig netjes zijn plas in de kattenbak en nu ineens gaat hij ernaast zitten, dan kun je wel spreken van een erg vervelend probleem. Niet alleen voor jou als baasje de taak om het weer te reinigen maar zeker ook voor de poes want de kans is groot dat er wel iets aan de hand is. 

Wanneer ook jouw kat of poes naast de bak gaat plassen neem dan kontakt op met de dierenarts. Wanneer de poes niet meer in zijn kattenbak plast maar ernaast dan is de kans fifty fifty dat hij, ondanks dat je het niet ziet, toch ziek is of pijn heeft.

Oorzaak

De poes zal nooit zomaar naast zijn kattenbak gaan plassen. Er moet wel degelijk iets aan de hand zijn volgens de kattenfluisteraar Elles Nijssen in De Telegraaf. Mocht de dierenarts geen aanwijzing vinden die op een ziekte duidt dan is het aannemenlijk dat de poes last heeft van stress of angst. Om hiervan de oorzaak te achterhalen valt niet mee. Katten zijn erg gevoelig voor grote veranderingen maar ook een traumatische ervaring zou een oorzaak kunnen zijn deze gedragsverandering.

Een poes die vaak bij de deur of het raam plast kan dit doen doordat er andere katten rond het huis scharrelen. Ze ziet dit als een bedreiging en bakent op die manier haar terrein af. Wanneer de poes last heeft van angst dan komt het voor dat ze gaat plassen op plekken die naar het baasje ruiken. De geur van het baasje is voor haar een vertrouwde plek. Hoe dan ook, de oorzaak moet worden achterhaald.

Geen straf maar behandeling

De poes zal beslist niet 'uit wraak' zomaar ergens gaan plassen, bestraffen heeft dus geen zin. Ook het apart in een andere ruimte met kattenbak en voer is zinloos. Hier los je het probleem niet mee op. Om snel de juiste oorzaak te kunnen vinden van dit vervelend probleem kun je het beste kontakt zoeken met een gedragstherapeut. De poes (en het baasje) hebben echt even professionele hulp nodig. De dierenarts kan je hier zeker verder mee helpen.

  • Bron: 
  • Elles Nijssen
  • Kattenfluisteraar
  • De Telegraaf

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2208
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kattenbak verschonen, kattenplas verwijderen, kattenpis geur verwijderen, kattenpis voorkomen, kattenpis bank, kattenpis tuin, kat, huisdier