Volg ons via
 
 
 

Solliciteren | Dichter bij huis werken

Solliciteren | Steeds meer wordt een baan gezocht die dichter bij huis ligt.

De vacaturesite jobbird.com merkt op dat de belangstelling voor een baan, die verder dan 50 kilometer van het woonadres ligt, sterk aan het teruglopen is. Mensen die aan het solliciteren zijn zoeken met name de laatste drie weken steeds dichter bij huis een baan. Volgens de vacaturebank is dit een gevolg van de voorgenomen belasting die men zou moeten betalen op de reiskostenvergoeding.

Hoewel de zogeheten 'forensentaks' voorlopig nog niet is doorgegaan zijn werkzoekenden toch bang dat deze na de verkiezingen in september 2012 alsnog zal worden ingevoerd. Mocht deze voorgenomen maatregel inderdaad doorgang vinden dan kunnen sommige gezinnen hun inkomsten met enkele honderden euro's achteruit zien gaan.

De directeur van Jobbird Jan-Peter Cruiming, is van mening dat het invoeren van de maatregel de gehele arbeidsmarkt op slot kan zetten. Ook zullen werklozen sneller van een baan afzien als de reiskostenvergoeding zo zwaar zal worden belast. Hij ziet meer in een door de werkgevers beschikbaar gestelde ov-jaarkaart. Uiteraard onbelast. Veel mensen zullen dan kiezen voor het openbaar vervoer. 

Goed voor het milieu, minder file's en werkzoekenden zijn eerder bereid werk op afstand te accepteren. Jobbird.com is de grootste vacaturebank in ons land met meer dan 40.000 vacatures in haar bestand.Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1690
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
solliciteren, solliciteren tips, sollicitatiegesprek, sollicitatiebrieven, uitzendbureau, vacaturebank, solliciteren brief, uitzendkracht, reiskosten, openbaar vervoer