Volg ons via
 
 
 

Groenten blancheren en bewaren

Groenten blancheren | Groenten invriezen

Om groente goed te kunnen bewaren in de vriezer moet je deze eerst blancheren

1. Was de groente goed;

2. Snijd de groente in stukjes of verdeel o.a. bloemkool in kleine roosjes;

3. Breng in een pan (ruim) water aan de kook en voeg als het kookt wat azijn en zout toe. 

4. Doe de groente in één keer in de pan en kook de groente in 5 minuten beetgaar;

5. Giet de groente in een vergiet en spoel de groente af onder koud stromend water.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1982
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
blancheren, blancheren spruitjes, broccoli blancheren, blancheren wortelen, blancheren boontjes, recepten, groente invriezen