Volg ons via
 
 
 

Uit eten | Alleenstaande wil zich welkom voelen

Alleenstaanden gaan graag uit eten: mits ze ook gastvrij worden onthaald.

Alleenstaanden voelen zich in een restaurant vaak niet zo welkom. Dat zij in veel gevallen een tafeltje apart krijgen en vaak ook nog vlakbij het toilet, is één van de redenen dat ze dan maar minder vaak uit eten gaan. Een en ander blijkt uit een onderzoek verricht door de Hoge Hotelschool in Maastricht. Ook komt naar voren dat het personeel in restaurants vaak niet erg vriendelijk is tegen singles.

De Koninklijke Horeca Nederland en de restaurantketen Resto VanHarte die het onderzoek hebben laten uitvoeren, zijn geschrokken van de uitkomsten en willen dat het personeel in restaurants ook alleenstaanden een gastvrij onthaal bieden. De gast behoort te kunnen kiezen uit verschillende tafels en aan extra wensen moet aandacht worden besteed.

Met 2,5 miljoen alleenstaanden in Nederland is deze groep van groot belang voor de horeca. Wanneer zij kunnen rekenen op een gastvrij en hartelijk onthaal, kunnen de restaurants hier zeker voordeel uit behalen.

Menukaart


De menukaarten in restaurants laten nog teveel porties zien die voor alleenstaanden te groot zijn. Ook senioren zien graag een toevoeging op de menukaart van kleinere porties. De restaurantketen Resto VanHarte heeft sinds 2005 een concept waarbij gasten tegen een aantrekkelijk bedrag een driegangendiner krijgen geserveerd. Ook krijgen bij hen alle gasten, ook alleenstaanden, een hartelijk welkom. De gasten voelen zich bij hen zeker op hun gemak. 

Bron: Metronieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2159
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
uit eten, bijzonder uit eten, romantisch uit eten, uit eten met korting, uit eten met kerst, glutenvrij uit eten, diner